Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز از عیون الخلیج - کتاب‌ها، میراثی باشکوه و عنصری رشدآفرین در زندگی بشر هستند. در هر کشوری کتاب‌های وجود دارد که دولت خواندن آن‌ها را به دانش‌آموزان آن کشور توصیه می‌کند و مطالعه آن را ضروری می‌شمارد. در ادامه به محبوب‌ترین کتاب‌ها در کشورهای مختلف جهان نگاهی می‌اندازیم.

افغانستان- «قرآن کریم»
فرهنگ مطالعه به خصوص خواندن رمان و داستان در کشوری مانند افغانستان کم‌رنگ است و قرآن تنها کتاب اصلی شمرده می‌شود که مطالعه آن به دانش‌آموزان در افغانستان از دوران کودکی توصیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلبانی-«رویدادهای شهرسنگی» نوشته اسماعیل کاداره
این کتاب روایتی است از اضمحلال شهر آلبانی در دوران جنگ جهانی دوم. اسماعیل کاداره یکی از نویسندگان مهم و سرشناس آلبانی است که کتاب‌هایش تا مدت‌ها در آلبانی ممنوع بود. او چندین بار نامزد دریافت جایزه نوبل ادبیات شده بود. این کتاب خواننده را با حوادث و رویدادهای جنگ جهانی دوم و مردمی که در آن دوران زندگی کردند، آشنا می‌کند و خواندن آن از این جهت در آلبانی توصیه می‌شود که به کودکان ‌می‌آموزد حتی در سخت‌ترین دوران‌های زندگی می‌توانند خوشبختی را در لایه‌های زندگی بیابند.

استرالیا - «فردا زمانی که جنگ آمد» نوشته جان مارسدن
این کتاب داستان یک دختر نوجوان و دوستانش را روایت می‌کند که در بازگشت از اردو پی می‌برند که نیروهای نظامی خارجی کشورشان، استرالیا را اشغال کرده‌اند. مارسدن متولد 1950 میلادی بوده و جز محبوب‌ترین نویسندگان استرالیا به حساب می‌آید. از روز این کتاب که در سال 1993 منتشر شده، اقتباس سریالی نیز صورت گرفت که محبوبیت آن را دوچندان کرد.

اتریش-«فاوست» گوته
فاوست، نام نمایش‌نامه‌ای است از یوهان ولفگانگ فون گوته، نویسنده برجسته آلمانی. فاوست شخصیت اصلی یک افسانه آلمانی است. در این افسانه، انسانی موفق با تحصیلات آکادمیک ولی ناراضی از زندگی روحش را با دانش نامحدود و لذت دنیایی در معامله‌ای با شیطان معاوضه می‌کند. این کتاب مباحث فلسفی بسیاری را از جمله تقابل عشق و عقل مطرح می‌سازد که به روش‌های گوناگونی قابل تفسیر هستند. این کتاب گرچه ممکن است برای دانش‌آموزان کمی سخت فهم باشد، اما آن‌ها را به اندیشیدن به روشی متفاوت تشویق می‌کند.

بوسنی و هرزگوبین- «پلی بر روی درینا» نوشته ایوو آندریچ
این کتاب که یکی از آثار ادبی کلاسیک جهان است، در سال 1961 میلادی نویسنده‌اش را برنده جایزه نوبل ادبیات کرد. ایوو آندریچ، نویسنده اهل یوگوسلاوی در کتابش که در نوع خود یک اثر جامعه‌شناسی خوب می‌باشد، نکاتی آموزنده از تاریخ جهان و تحولات آن (شامل صعود و سقوط امپراطوری‌ها) را مطرح می‌کند. او برای ارتباط قسمت‌های مختلف داستان (که سال‌های بسیار طولانی و فاصله‌های زمانی زیادی را در بر می‌گیرد) از یک پل زیبا و عظیم که توسط عثمانی‌ها بر فراز رودخانه همیشه خروشان درینا ساخته شده استفاده می‌کند. این پل شاهدی است بر امپراطوری‌های که به وجود می‌آیند و از بین می‌روند که نمادی است از فراز و نشیب زندگی انسان.

برزیل- «مرگ و زندگی سورینو» نوشته جوآئو کابرال د ملو نتو
شعری روایی که داستان سفر طاقت‌فرسا مردی را نقل می‌کند که از منطقه‌ای فقیر که به خشک‌سالی گرفتار آمده در جستجوی زندگی بهتر می‌گریزد. این کتاب روایتی است از تقابل زندگی فقراء و ثروتمندان و عدم مساوات، برابری و جهل مردمی که به شرایط موجود اعتراض نمی‌کنند.

بلغارستان- «در زیر یوغ» نوشته ایوان وازوف
این کتاب، داستان روستای کوچکی در کشور بلغارستان در دوران حکومت عثمانی را روایت می‌کند که به قیام نافرجام ملت بلغار در سال 1876 میلادی مربوط می‌شود و به شرح مصائب مردم اروپای شرقی تحت سلطه اقوام بیگانه می‌پردازد.

کانادا-«جنگ‌ها» نوشته تیموتی فایندلی
روبرت روس یک پسر کانادایی نوزده ساله است که در تلاش می‌کند با مرگ خواهرش از طریق رفتن به جنگ در دوران جنگ جهانی اول کنار بیاید.«جنگ‌ها» رمانی با شکوه در به تصویر کشیدن جنگ و تیره روزی‌های آن و همزیستی با جهان ناشناخته است.

چین-«علم اکبر» کنفوسیوس
این کتاب مجموعه‌ای از آموزه‌ها و سخنان کنفوسیوس، مشهورترین فیلسوف چینی در دوره باستان است. معلمان در چین، مطالعه این کتاب را در آموزش فضایل اخلاقی مانند احترام به والدین و نیز آموزش تفکر انتقادی به دانش‌آموزان سودمند می‌دانند.

کلمبیا-«صدسال تنهایی» نوشته گابریل گارسیا مارکز
این رمان که جایزه نوبل ادبیات را در سال 1982 میلادی برای نویسنده‌اش به ارمغان آورد، داستان صعود و سقوط شهر خیالی در کلمبیا است که از خلال داستان زندگی پنج نسل از یک خانواده و رنج‌هایی که مردم کلمبیا در در طول دهه‌ها متحمل شدند، بازگو می‌شود.

قبرس-«قاتل»‌ نوشته الکساندروس پاپیدیامانتیس
داستان زنی که دختران جوانی را به قتل می‌رساند؛ چرا که معتقد است سرنوشت و آینده خوبی در انتظارشان نیست. اهمیت این کتاب به ویژه در قبرس و یونان از باب شناساندن نقش این زن و نقش دو جنس در ازدواج است که دانش‌آموزان را به این تفکر وامی‌دارد که رفتار آن زن اخلاقی است یا خیر.

مصر-«آن روزها» طه حسین
این کتاب اتوبیوگرافی طه حسین، از شخصیت‌های مهم ادبیات مصر است که سه بخش زندگی او را از دوران کودکی تا بزرگسالی شامل می‌شود.

فنلاند-«هفت برادر» نوشته الکسیس کیوی
داستانی درباره هفت برادر و معضلات زندگی آن‌ها در یکی از روستایی فنلاند است، که سرانجام این هفت برادر به افراد صالح و شایسته‌ای در آن کشور تبدیل می‌شوند.

آلمان - «خاطرات یک دختر جوان» نوشته آن فرانک
این کتاب خاطرات آن فرانک، دختر نوجوان یهودی است که با خانواده خود در مخفیگاهی در آمستردامِ تحت اشغال نازی‌ها زندگی می‌کرد و خاطرات خود در این روزهای سخت را مکتوب می‌کرد. این کتاب بعد از مرگ دخترک منتشر شد و به شهرت جهانی رسید.

هند- «سرگذشت مهاتما گاندی» نوشته مهاتما گاندی
کتاب خاطرات مهاتما گاندی، سیاستمدار محبوب هندی؛ خاطرات او را که از دوران کودکی تا سنین 50 سالگی در بر می‌گیرد.

روسیه-«جنگ وصلح» تولستوی
«جنگ وصلح» نام رمان مشهور لئو تولستوی، نویسنده شهیر روس و از بزرگ‌ترین آثار ادبیات روسی است که ارزش آن برای دانش آموزان روسی از این جهت است که همه جوانب زندگی ملتشان را شامل می‌شود و می‌آموزد چطور در جامعه ارزشمند باشیم و با تسامح و مدارا رفتار کنیم.

آمریکا-«کشتن مرغ مقلد» هارپر لی
رمانی کلاسیک از جنوب آمریکا در دهه سی‌ام قرن بیستم که از مهم‌ترین آثار نوشته شده درباره نژادپرستی است. این کتاب در سال گذشته از فهرست کتاب‌های درسی برخی مدارس آمریکا حذف شد.

502

دانش آموزان کتاب‌ها دولت ها افغانستان رویدادهای شهرسنگی کشتن مرغ مقلد

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۳۷۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسالت معلم ،‌ارتقاء علمی و معنوی دانش آموزان است

آیت‌الله رسول فلاحتی امروز در دیدار با معلمانِ منتخب و نمونه استان در سالن اجتماعات اداره‌کل آموزش و پرورش گیلان ضمن تبریک روز معلم به همه معلمان و فرهیختگان این عرصه، به روایتی از کتاب سیر و سلوک منصوب به سید بحرالعلوم اشاره و اظهار داشت: طبق آموزه‌های این کتاب، امام سجاد(ع) فرمودند "کسی که برای تربیت خودش، حکیمی نداشته باشد که او را ارشاد کند به سوی هلاکت و تباهی خواهد رفت."

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با بیان اینکه همه ما مدیون آموزش و خدمات معلمانی هستیم که در کودکی به ما خواندن و نوشتن آموختند تصریح کرد: شاگردانی که در کلاس درس معلم حاضر می‌شوند تا خواندن و نوشتن و علم بیاموزند در آینده ممکن است بزرگان و دانشمندانی همچون شهید تهرانی‌مقدم شوند؛ شهیدی که موشک‌هایش امروز قادر است موشک‌های نقطه‌زن آمریکا در اقیانوس اطلس را هدف قرار دهد و او خود شد معلمِ جبهه مقاومت.

آیت‌الله فلاحتی ادامه داد: طبق روایتِ امام سجاد(ع)، ما وظیفه داریم برای خودسازی خود تلاش کنیم و انسان برای رسیدن به کمالات باید در مسیرش یک همراهِ خوب داشته باشد و لذا در هرجا نیازمند به معلم هستیم؛ معلمی که به ما درس و پیام دهد.

امام جمعه رشت بیان کرد: طبق روایتی دیگر از بزرگان، "کسی‌که به استاد رسید نصف راهش را طی کرده است" یعنی پیدا کردن استادِ خوب هم هنر است و ما همیشه نیازمند به معلم و استاد هستیم‌‌.

وی معلمی را شغل انبیاء دانست و با بیان اینکه معلم باید برای ارتقاء معنوی و علمی خود تلاش کند افزود: یک معلم تا آخر عمر باید با کتاب، دفتر و قلمش مأنوس باشد؛ دانش‌آموز هم دلداده معلمی خواهد شد که علم و تقوا را در هم آمیخته باشد و لذا دانش‌آموز همواره خود را مدیون چنین معلمی می‌داند.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان خطاب به این معلمان زحمتکش گفت: پس از ارتقاء خود سعی کنید برای ارتقاء علمی و معنوی دیگران، دانش‌آموزان و دانشجویان‌ِ خود از هیچ تلاشی دریغ نکنید و هرآنچه که آموخته‌اید را انتقال دهید که اگر چنین نکنید حسادت و بخل ورزیده‌اید.

آیت‌الله فلاحتی ادامه داد:‌ اگر امروز نام و آثار بزرگانی همچون ابن‌سینا، خواجه نصیرالدین طوسی و علامه طباطبایی ماندگار شده است به این دلیل است که‌ آنان تمام اندوخته‌های خود را در قالب تربیت شاگرد یا در قالب گفتار، نوشتار و کتاب انتقال داده و به بشریت عرضه کردند.

امام جمعه رشت با تاکید بر ضرورت همراهی‌ با نیکان و معلمانِ خوب تصریح کرد: به زیرمجموعه و شاگردان‌تان یاد دهید که با انسان‌ها و معلمان و استادان خوب خود همیشه ارتباط داشته باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان بیضا
  • آزمون نهایی طرح ملی «زندگی با آیه ها» در آستارا برگزار شد
  • فیلم/ هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد
  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • رسالت معلم ،‌ارتقاء علمی و معنوی دانش آموزان است
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • اهانت مجدد به قرآن کریم در استکهلم
  • نماینده آیت الله العظمی سیستانی خواستار تربیت شخصیت قرآنی دانش آموزان و دانشجویان شد